Logo

NB! Disse sidene blir fra 1. november 2019 ikke lenger vedlikeholdt!

Borettslaget bruker nå Vibbo som beboerportal, der du også finner informasjon om din egen leilighet.

Gå til Vibbo. Får du ikke logget inn, har du ikke registrert deg hos OBOS, det gjør du litt nede på forsiden på Vibbo eller her

Illustrasjonsfoto

Om Borettslaget > Historikk

Området før byggingen

Navnet Økern stammer trolig fra Øykrin, eller æykrin, som er sammensatt av æykr (eik) og vina (eng), og er trolig en beskrivelse av tidligere eikeskog i området. Økern betyr trolig "Eikenga". Det er gjort funn fra jernalderen på Økern, men området ble først nevnt i historiske kilder i 1279 (gården Økern).

Økern ligger i dag i bydel Bjerke, på grensen mot bydel Grünerløkka, Økern ble regulert til industriområde i 1950. Økernsenteret ble åpnet i 1969 og var Norges første høyblokk. Høyblokka er 18 etasjer høy og er et kjent landemerke i byen.

I 1801 bodde det trolig under 200 mennesker i det som i dag er bydel Bjerke. For 100 år
siden bodde ca 600 mennesker her. I dag bor det ca 29 000!

Området var tidligere landlig, med flere gårder. Det grønne landskapet og den eventyrlige utsikten ut over fjorden og åsene var mye av grunnen til at de velstående på 1900-tallet valgte nettopp dette området til forlystelse og rekreasjon!

Oppførelsen

Byggestart for borettslaget var august 2006, og det ble oppført i tre byggetrinn (4+4+2 blokker). Siste bygg var ferdig høsten 2009.
 

Innflytting

Innflyttingen i borettslaget startet den 12. november 2008 og ble avsluttet den 8. oktober 2009.

 


Illustrasjonsfoto
Design og utvikling: Publikant - www.publikant.no